• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Pasen: Samen feestelijk en lekker paasbrood bakken

07 april 2023

Nu de feestelijke Paasdagen weer voor de deur staan zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Er komt visite om gezellig samen te gaan brunchen.  We verwachten gasten van groot tot klein en hebben een reeks aan lekker brood, broodjes, soep en andere hapjes bedacht. Dan moet je even goed samen nadenken wat er allemaal gehaald moet worden aan boodschappen. Dat is nog een hele lijst. Omdat we niet al die boodschappen op zaterdag in de drukte willen halen, doen we dat al wat eerder.

 

Mooi en makkelijk brood snijden doe je met Herder

 

Lekker brood eten doen we graag bij ons thuis. Op feestelijke dagen houden we van de gezelligheid aan de brunchtafel. Mooi gebakken en lekker brood snijden we natuurlijk met ons eigen Herder broodmes. In al zijn uiterlijke eenvoud is dit broodmes onmisbaar voor wie van mooi gesneden brood houdt. Bovendien snijd je met het Robert Herder broodmes brood echt zonder moeite. Ook de hardere korsten zijn geen probleem dankzij de extra hoog geslepen kartels van het lemmet. Van stokbrood, harde pistolets, robuust meergranenbrood of zachtere broodsoorten, dit broodmes kan het allemaal aan.

 

Robert Herder Broodmes Beukenhout 

 

Zelf een paasbrood bakken is leuk om te doen

 

Dit jaar willen we zelf paasbrood gaan bakken op de zaterdag. De kinderen staan al te springen om mee te gaan helpen. Gezien het aantal eters zullen het twee paasbroden moeten worden. De spullen zijn klaargezet, de schorten hangen om. Bakkers klaar...

 

Wat je nodig hebt voor 1 paasbrood:

  • 450 gr bloem
  • 275 ml melk
  • 40 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 ei voor het bestrijken
  • 2 eieren die op het brood komen
  • Een mixer met deeghaken
  • Mengkom
  • Schone theedoek

 

 

Aan de slag:

  1. Meng eerst de gist met de suiker en melk goed door elkaar. 
  2. Doe dan de bloem en het zout in een mengkom en voeg het mengsel toe. 
  3. Doe dan de boter in kleine stukjes erbij en mix het deeg met deeghaken ongeveer 8 minuten. Als het elastisch aanvoelt en de boter helemaal is opgenomen is het goed. 
  4. Kneed het dan met je handen nog een paar keer stevig door.
  5. Doe dit deeg in een met bloem bestoven kom. Dek het af met een licht vochtige schone theedoek. Zet het op een warme tochtvrije plek. Laat het deeg drie kwartier rijzen.
  6. Haal het daarna uit de kom en kneed het een paar keer door. 
  7. Verdeel het in drie gelijke stukken en rol het uit tot strengen van tussen de 40 tot 50 cm.
  8. Vlecht die 3 strengen in elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt in het midden beginnen met vlechten en zo naar de uiteinden werken, leg de twee ongekookte eieren voorzichtig in de vlecht. Duw de uiteinden van de vlecht weg onder de vlecht.
  9. Dek deze deeg vlech af met de theedoek en laat weer drie kwartier rijzen. 
  10. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
  11. Verwijder de theedoek en klop het overgebleven ei los en bestrijk met een kwastje de bovenzijde van het deeg.
  12. Bak het brood in ongeveer een half uur in het midden van de oven tot het mooi goudbruin en gaar is.
  13. Laat het daarna afkoelen op een rooster.
  14. Je kunt ook een of meerdere broodkransen van het deeg maken en hier een ei in plaatsen.

 

Geniet samen van dit heerlijke brood!